#Musikk

Onsdag 17. mai

Kl. 13:00

17._AI_AI_AI_

17.05.23

Ai ai ai! Lurer du på hva du skal gjøre på nasjonaldagen? La oss hjelpe deg: Vi kjører nemlig TIDENES 17. mai-fest i år, med alt fra hardingfele til jazz, techno og Drum&Bass! Hele huset er i bruk, og vi går for den mest legendariske 17.mai-feiringen siden 1814! 3000 x 3000 hurra!

17 mai2

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
17.05.2023 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
175,- Hele huset 12:00 13:00 Ja
  • Dato: 17.05.2023
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 175,-
  • Scene: Hele huset
  • Innslipp: 12:00
  • Konsertstart: 13:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

17._AI_AI_AI_

PROGRAM:
-Kl. 18:00: DJ Maddemoiselle:
Kreativitet står sentralt i både livet og DJ-settene til Maddemoiselle. Med lang erfaring som danser og oppvekst i et musikkpreget hus, har Madeleine Holme en forkjærlighet for å spille musikk hun selv elsker å bevege seg til. Det gjør virkelig susen, da klubbene hun har spilt i oser av folk, smil og dans. Med et vidt repertoar av musikk kan du sjangermessig forvente alt fra flytende house og hoftevrikkende disco til grov tekno og hypnotiserende trance.

-Kl. 21:00: Jassbevegelsen:
Jassbevegelsen er oppstandelsen - eller en arvtager - etter den lokale og nasjonale friform-jazzklubben Jassbox. Klubbkonseptet er legendarisk både her i byen og andre steder, og maestro Espen Horne tar med seg et sublimt knippe musikere, legger noe vinyl, slipper til instrumentalistene og planlegger å holde høyt, dansbart tempo utover kvelden.

-Kl. 23:00: Whiney & P Money (UK):
Et av verdens ledende Drum&Bass labels - Hospital Records - får æren av å avslutte feiringen hos oss, representert ved to av sine flaggskip: Whiney & P Money! Labelet har i mange tiår servert Drum&Bass i toppklasse, og vi kan forvente oss et et knusende hardt sett med en utenomjordisk MC. P Money kommer opprinnelig fra UK grime-scenen der det gikk gjetord om hans MC-evner, og i senere tid har han teamet opp med Hospital Records' store innovative stjerneprodusent Whiney. Når denne duoen inntar Kulturhuset på 17. mai kan vi forvente oss et trøkk som Bergen knapt nok har opplevd tidligere!

Tidligere på dagen serverer vi to konserter med Hannah Moira Midtbø-Bruner. Hun blir regnet som en av landets fremste hardigfelespillere, og har de siste årene stukket av med en rekke nasjonale priser og stipend. Hannah kommer fra Osterøy, fullfører videregående i Bergen på Langhaugen, og vi får høre henne spille nydelig musikk kl. 13:00 og kl. 14:00. (NB! Hardingfelekonsertene inngår ikke i billetten. Se under for informasjon om programmet på dagen)

Dagtid (Gratis - inngår ikke i billetten):
Vi kjører også feiring på dagen, og har åpent fra kl 12 med alle rettigheter. Vi regner med fullt hus, så her lønner det seg å reservere bord. Det kan gjøres via denne lenken NB! Dette dagsprogrammet er gratis, og har i så måte ingenting med billetten til kveldsprogrammet å gjøre:-)