#Kunst

Torsdag 01. juni

Kl. 18:00

Festspillene i Bergen: BIRGET – et portrett av en prosess

01.06.23

Filmpremiere og samtale om Carte Blanches festspillforestilling: Hvordan blir birget, et samisk uttrykk for å berge seg med det man har, oversatt og speilet i en kunstnerisk prosess? Hvordan blir en filosofi om å leve og overleve, til en strategi for å skape scenekunst?

1 Birget

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
01.06.2023 Kulturhuset i Bergen
Sal: Arrangementstart: Vergeordning:
Lillesalen 18:00 Ja
  • Dato: 01.06.2023
  • Sal: Kulturhuset i Bergen
  • Scene: Lillesalen
  • Arrangementstart: 18:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen, Festspillene i Bergen presenterer:

Festspillene i Bergen: BIRGET – et portrett av en prosess

Dokumentarfilmen BIRGET – et portrett av en prosess gir innblikk i inspirasjonen til forestillingen BIRGET; ways to deal, ways to heal av Elle Sofe Sara og Joar Nango, og skildrer hvordan bevegelsesspråk og sceniske elementer er koblet til et samisk liv i dag.
Den samiske dokumentaristen Andreas Daugstad Leonardsen har fulgt prosessen til Carte Blanche fra Kautokeino, til Oslo og til Bergen i arbeidet med forestillingen. Filmen dokumenterer og synliggjør utvekslinger, samarbeid og samtaler mellom samiske kunstnere, norske og internasjonale dansere og produksjonsapparatet på Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. BIRGET – et portrett av en prosess kommer tett på de menneskelige, sosiale, politiske og kunstneriske sidene av prosessen rundt forestillingen.
Andreas Daugstad Leonardsen er en norsk og samisk filmskaper og visuell kunstner. Han er utdannet i USA og basert i Kautokeino.
Filmen vises for aller første gang under Festspillene, og vises to ganger i Kulturhuset denne kvelden. Etter første visning møter koreograf Elle Sofe Sara og kunstner Joar Nango filmskaper Leonardsen til en samtale ledet av Ragnhild Freng Dale.

Illustrasjon: Brecht Bovijn

Vil du ha nyheter fra Festspillene i Bergen? Meld deg på vårt nyhetsbrev: fib.no/nyhetsbrev.

Varighet: 45 min

Språk: Arrangementet foregår på norsk. Filmen tekstes på engelsk.

Billetter: Gratis

Medvirkende: ​Elle Sofe Sara, Joar Nango, Andreas Leonardsen Daugstad og Ragnhild Freng Dale.

Støttet av: Fritt Ord