#Musikk

Mandag 05. september

Kl. 18:00

Crashkurs i symfonisk lytting

05.09.22

Vil du på symfonikonsert, men synes terskelen er litt høy? Når Annabel har loset deg gjennom en symfoni, vil du bli fortrolig med klassisk musikk på et helt annet vis enn tidligere. Vi manøvrerer ut fra enkle, grunnleggende prinsipper som gjør at selv den mest utrente lytter kan henge med. Foredraget er morsomt, interessant og krever ingen forkunnskaper.

5 kræsjkurs

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
05.09.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Student/Under 30: Scene: Konsertstart: Vergeordning:
240,- 100,- Galleriet 18:00 Ja
  • Dato: 05.09.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 240,-
  • Student/Under 30: 100,-
  • Scene: Galleriet
  • Konsertstart: 18:00
  • Vergeordning: Ja

Bergen Filharmoniske Orkester, Kulturhuset i Bergen presenterer:

Crashkurs i symfonisk lytting

Denne gangen er det Beethovens 3. symfoni som står på menyen. Vil du ha full uttelling, blir du med på lytteverkstedet med lyttelosen på Kulturhuset Bergen på mandagen og deretter på konserten med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen på torsdag eller fredag kveld! https://harmonien.no/program/2022/9/sesongapning/

Disse crashkursene har flere ganger gått for utsolgte hus på Litteraturhuset i Bergen. Billetter kommer for salg tidlig i august.
Annabel Guaita er pianist og en ettertraktet foredragsholder innen musikk gjennom konseptnavnet Lyttelos, en formidlings- og utforskningsmetode som lærer publikum å bli kjent med sitt eget potensial som lytter.
Som Lyttelos gjester hun flere festivaler og konsertserier i hele landet og har i flere år hatt sin egen lavterskelserie «Åpne ører» på Bergen Offentlige Bibliotek i Bergen. Hun er førsteamanuensis i utøvende musikk ved Griegakademiet i Bergen og har en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valen.
"Annabel er kunnskapsrik, pedagogisk og inspirerende. Hun går i dybden og får oss lyttere med på en spennende reise inn i musikken. Konseptet med at vi først har lytteverksted, for så å høre musikken i Grieghallen spilt av Bergen Filharmoniske Orkester noen dager senere, er veldig bra!"
(Ida Johanne Ulvik, 2019).
"Som lyttelos gjør hun oss varsomt og vakkert oppmerksomme på fenomener og muligheter som ligger der, ubrukte, like i utkanten av vår oppmerksomhet."
(Edvin Schei, 2022)