#Drikke

Torsdag 10. februar

Kl. 17:00

Masterclass: Champagne med Geir Gjerdrum

10.02.22

Velkommen til et dypdykk i champagne med Geir Gjerdrum på Kulturhuset i Bergen!

Geir bilde.jpg

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
10.02.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Sal: Arrangementstart: Vergeordning:
825,- Galleriet 17:00 Ja
  • Dato: 10.02.2022
  • Sal: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 825,-
  • Scene: Galleriet
  • Arrangementstart: 17:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

Masterclass: Champagne med Geir Gjerdrum

OBS! Dette arrangementet gjelder for masterclass. Se eget arrangement for middagen. Billetter og påmelding kommer snart.
Geir Gjerdrum, administrerende direktør i vinimportørselskapet Autentico AS, er en av Norges største eksperter på champagne. Han er for mange mest kjent som tidligere vinjournalist i Dagens Næringsliv og forfatter av boken Champagne, vinen bak glamouren (Aschehoug 2010). Han er også medforfatter av Chablis og flere utgivelser av årboken Vinens Vinnere i tillegg å være en feiret og anerkjent foredragsholder som gir tilhørerne det de kommer for – og litt til.
Champagneboken er et resultat av et langt og lidenskapelig forhold til champagne. Den velkjente og trygge champagneblandingen representert ved de store champagnehusenes husstil, har fått en stor utfordrer i terroir-champagnen til småprodusentene. De lager sin egen champagne av egne druer, noe som betyr at vi kan smake jordsmonnsforskjellene i champagne på en helt ny måte. Disse champagnene har ofte større konsentrasjon og mer av smaken av druene i seg.
Geir Gjerdrum hevder at det aller morsomste er at kvaliteten på småprodusentenes viner ofte er høyere og prisene lavere.
Det store nye nå er champagne fra småprodusenter som er ”naturvinorienterte”. De dyrker druene økologisk eller biodynamisk og lager helt tørre og umanipulerte champagner som godt kan sammenlignes med viner fra Burgund og Chablis. Men det er viktig å ikke kaste ut babyen med badevannet, sier Geir Gjerdrum. Vi har nå grovt sett tre grupper av toppchampagne å velge mellom: Vi har fremdeles de klassiske champagnehusenes toppblandinger, som virkelig kan være ekstremt elegante og delikate på sitt beste. Vi har småprodusentene som leverer en mer individuell og jordsmonnspreget vare. Og så har vi de mer vinøse champagnene i naturvin-kategorien. Leve Mangfoldet!