#Musikk

Lørdag 22. juni

Kl. 18:00

Elämä ja rakkhaus – Kvenske sanger om livet og kjærligheten

22.06.24

Sammen med Norske kvener Vestland – Västaruijan kväänit inviterer KvääniÄänii til konsert i Peruna/Bergen, nærmere bestemt på Kulturhuset i Bergen lørdag 22. juni kl. 18.00. Inngang kr. 100,- / gratis for alle under 18 år.

22 kvenske

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
22.06.2024 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Konsertstart: Vergeordning:
100,- Galleriet 18:00 Ja
  • Dato: 22.06.2024
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 100,-
  • Scene: Galleriet
  • Konsertstart: 18:00
  • Vergeordning: Ja

KvääniÄänii, Kulturhuset i Bergen og Norske Kvener Vestland - Västaruijan Kväänit presenterer:

Elämä ja rakkhaus – Kvenske sanger om livet og kjærligheten

På konserten får dere høre både viser, poplåter og rock. Mange av sangene handler om kjærlighet, og resten handler jo om andre sider ved livet. Konserten heter dermed Elämä ja rakkhaus – Kvenske sanger om livet og kjærligheten.

Vår orkesterleder Trygve Beddari (trekkspill, kantele, piano og sang) er komponist og musiker fra Pasvik som i en årrekke har fordypet seg i den kvensk/finske musikkarven. Med seg i bandet har han Frode Thorjussen (trompet), Dag Okstad (bass) og Luis Landa-Schreitt (trommer).

Fornorskningen har gjort at det kvenske språket er nesten utryddet, og for mange kvener ble kjennskapen til forfedrenes sang og musikk borte sammen med språket. På konserten kan de – og alle andre interesserte – få høre kvenske sanger, med en særegen klang og melodilinjer som våre fornorskede ører ikke er vant til.

Kulturhuset i Bergen serverer forfriskninger under konserten og i pausen kan det mingles og prates, kanskje både på nordnorsk, bergensk og kvensk?

Elämä ja rakkhaus er støttet av Kulturdirektoratet, Bergesenstiftelsen, Halti kvenkultursenter, Aktivitetsmidler for kor og Sparebanken Vest. Vi venter også på svar fra Senter for folkemusikk og folkedans, Bergen kommune og Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto.