#Diverse

Onsdag 21. september

Kl. 16:00

Fortellingens Kraft 22

21.09.22 - 23.09.22

En arena for kraftfull, fortellende journalistikk

FK

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
21.09.2022 - 23.09.2022 Kulturhuset i Bergen
Sal: Innslipp: Arrangementstart: Vergeordning:
Hele huset 16:00 16:00 Ja
  • Dato: 21.09.2022 - 23.09.2022
  • Sal: Kulturhuset i Bergen
  • Scene: Hele huset
  • Innslipp: 16:00
  • Arrangementstart: 16:00
  • Vergeordning: Ja

Fortellingens Kraft, Kulturhuset i Bergen presenterer:

Fortellingens Kraft 22

Fra presseskrivet:

Vi er en gjeng journalister med ulik bakgrunn og en sterk felles lidenskap for de kraftfulle fortellingene i journalistikken. Vi har som mål å være en arena som samler flere av de fremste kreftene innen den fortellende journalistikken i Norge og utlandet gjennom konferansen Fortellingens kraft.

Konferansen skal tilby det ypperste av forelesere som bidrar til styrkede ferdigheter gjennom foredrag om hvordan vi kan bli bedre på det viktigste innen journalistikken: Å fortelle sanne historier drivende godt.
Gjennom konferansen ønsker vi å øke journalisters forståelse og kunnskap om fortellende journalistikk, den som på sitt beste skaper refleksjon og retter opp skjevheter i samfunnet.
Konferansen skal ha et klart og tydelig fokus på journalistiske fortellinger, reportasjer, dokumentarer og selve formidlingen, enten det er snakk om lyd, bilde eller tekst.
Vi skal løfte den menneskelige stemmen i journalistikken, og vi skal bidra til å fremme den vesentlige journalistikken i mediene.
Konferansen har utelukkende et ideelt formål, å løfte denne viktige delen av journalistikken, den som handler om mennesker og samfunn.
Fortellingens kraft oppstod vinteren 2016, da krisen rammet bransjen vår med stor kraft og alvor. Midt i den verste nedbemanningen og kuttene i Bergens Tidendes historie ble Bergens Tidendes Bjørn Asle Nord kontaktet av professor Mark Kramer fra Boston, en av guruene i «narrative journalism» i USA. Sammen la de planene for den første møteplassen om fortellende journalistikk i Norge. Den ble arrangert i april 2016 i Bergen. Oppfølgeren kom i mai 2017, og konferansen gikk for fulle saler juni 2018.