#Musikk

Lørdag 26. mars

Kl. 20:00

Jarle Skavhellen

26.03.22

Tilbudene stod i kø fra plateselskaper over hele verden da Jarle Skavhellen dukket opp fra intet med låta “The Ghost in Your Smile” i 2016. Nå kommer han endelig tilbake til Bergen!

29. Jarle Skavhellen

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
26.03.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
250,- Lillesalen 19:00 20:00 Ja
  • Dato: 26.03.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 250,-
  • Scene: Lillesalen
  • Innslipp: 19:00
  • Konsertstart: 20:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

Jarle Skavhellen

Skavhellens tidløse folk-uttrykk i “The Ghost in Your Smile” skar gjennom algoritmene, og førte raskt til både millioner av streams og oppmerksomhet fra utlandet etter å ha gått rett til topps på både Spotifys og Billboards Global Viral-lister.
Debutplaten ble sluppet i 2018, og ble trukket frem av Dagbladet som en av årets beste debuter. Snart fulgte også turnéer med blant andre Villagers, Teitur, og Ciaran Lavery, samt opptredener på by:Larm, Vill Vill Vest, Klubbøya, Berlin Sessions, og Jajaja, før det hele toppet seg med en stappfull konsert i Håkonshallen på Bergenfest i 2019. Andreplaten «Beech Street», produsert av den legendariske Grammy-nominerte produsenten Tucker Martine (First Aid Kit, Sufjan Stevens, My Morning Jacket, R.E.M.), ble hyllet med terningkast 5 fra blant andre Dagbladet, Dagsavisen og Bergens Tidende da den kom ut i starten av 2021.
Senere samme år startet Jarle å jobbe med «Monochrome Sunset». Med verden i lockdown fant han tilflukt og inspirasjon i film- og videospillenes verden, hvor han skapte sitt eget særegne lyriske univers og lydlandskap. Det selvproduserte tredje albumet tar oss tilbake til et noe mørkere og mer melankolsk lydbilde samtidig som det omfavner ny musikalsk innflytelse fra blant annet Pop og Lo-fi. “Det har vært veldig god terapi å jobbe med disse låtene det siste året, samtidig som det har vært en utrolig lærerik prosess. Jeg har hatt lyst til å gjøre en selvprodusert plate en god stund nå, så når man likevel var “stuck” hjemme i så lang tid virket det som en perfekt mulighet til å ta det spranget”.