#Musikk

Fredag 06. oktober

Kl. 20:00

Kjetil Mulelid Trio

06.10.23

Kjetil Mulelid Trio slapp sin debutplate «Not Nearly Enough to Buy a House» i 2017 på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon, med sitt rykte for å håndplukke noe av det mest interessante innenfor skandinavisk musikk. De har siden det markert seg som noen av Norges fremste jazzmusikere med en aktiv konsertvirksomhet i store deler av Europa, og med to høyt lovpriste oppfølger-album "What You Thought Was Home" (2019) og "Who Do You Love The Most?" (2022).

Kjetil trio

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
06.10.2023 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
225,- Galleriet 19:00 20:00 Ja
  • Dato: 06.10.2023
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 225,-
  • Scene: Galleriet
  • Innslipp: 19:00
  • Konsertstart: 20:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

Kjetil Mulelid Trio

Trioens album har gjort seg svært markert på strømmetjenester og har også blitt hyllet av medier fra hele verden. Jazz Journal ga deres to siste album 5/5 og har uttalt "some of the most captivating music I've heard in quite some while". All About Jazz bemerket modenheten, The Wire har sagt "Magisk" om musikken, og Jazzwise har lovprist albumene som "imponerende!", mens International Piano Magazine kalte musikken «vakkert og forfriskende».
De tre medlemmene er uten tvil noen av de mest interessante fra Norges jazzmusikere. Rune Nergaard på kontrabass og Andreas Winther på trommer, har begge markert seg sterkt med band som Morgonrøde, Bushman's Revenge, Fra det onde og Selma French. Pianist og komponist Kjetil Mulelid er kjent fra bl.a. band som Wako, og han har også i det siste markert seg sterkt som solist med soloalbumet "Piano" som ble sluppet på Rune Grammofon mars 2021 til lovord fra kritikere verden rundt, og hyppig konsertvirksomhet i hele Norden. Sammen danner de en klassisk akustisk pianotrio med fokus på Mulelid sine energiske og harmonisk rike komposisjoner, med vakre melodier og komplekse rytmer. Trioen innbefatter følelsen av ro og en utfoldende tekstur og lydverden i deres musikk, men de er hele tiden i et intenst samspill hvor improvisasjon tar musikken videre til et knutepunkt mellom de tre musikernes ulike musikalske erfaringer.
Kjetil Mulelid - piano
Andreas Winther - trommer
Rune Nergaard - kontrabass
Musikerne er også kjent fra andre band som spellemannsvinner Morgonrode, og spellemannsnominerte Wako & Bushman's Revenge.

-Elitedivisjonen i moderne pianotriojazz - Dagens Næringsliv // Vakker hele veien - Dagsavisen
-Musikken puster - Klassekampen // Heilskapleg og vellukka - Dag og Tid
-Definisjonen på begrepet kvalitetstid - Morgenbladet