#Musikk

Lørdag 26. november

Kl. 14:00

Korps møter Storband

26.11.22

Korps- og storbandmusikk fra tidligere tider med Oldtimers Big Band og Bergen Musikk Corps.

26 korps

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
26.11.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
150,- Lillesalen 13:30 14:00 Ja
  • Dato: 26.11.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 150,-
  • Scene: Lillesalen
  • Innslipp: 13:30
  • Konsertstart: 14:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen, Old Timers Big Band og Bergens Musik Corps presenterer:

Korps møter Storband

Oldtimers Big Band!

Det ligger i navnet. OTBB er et «voksent storband», det vil si: de aller fleste medlemmene er godt (!!) voksne menn. Bandet består av noen nåværende og tidligere profesjonelle musikere og en god gjeng amatører med godt over snittet erfaring, alle med stor og felles interesse for musikken. Fra den første gruppen må nevnes våre musikalske leder, Helge Haukås, og det med erfaring og interesse gjelder absolutt også for knippet av medlemmer som bidrar til å dra snittalderen noe ned.
De aller fleste av oss er fra Os, eller er nå bosatt i Os. For all del, det er også nydelig å også ha med gode venner fra Hardanger og storbyen.
OTBB har lagt sin elsk på standardlåter fra storbandlitteraturen, fint ispedd bl.a interessante låter fra vår egen utmerkede pianist og låtskriver Åsmund Brekke.
Som til de fleste av konsertene våre har vi også denne gang med oss vår kjære vokalist Marita Moe Sandven.

Bergens Musik Corps (BMC)

Bergens Musik Corps (BMC) ble stiftet 12.01.1995. Stifterne var en gruppe eldre korpsmusikere som spilte/hadde spilt i korps fra bergensregionen. Formålet var å ta vare på og fremføre god gammel korpsmusikk, både originalskrevet musikk og symfonisk musikk bearbeidet og arrangert for korps. En av stifterne, Ragnar Maalen, dirigerte korpset de første 20 årene. Militærmusikkorpsene i Norge og Sverige hadde sin storhetsstid fra ca år 1900 og frem til i dag. BMC har en besetning etter mønster av de gamle svenske militærkorpsene med ess-kornett og ventilbasun, instrumenter som skapte en spesiell klang i korpset. På konserten 26.11.22 vil vi få høre både originalskrevet musikk og musikk spesielt arrangert for denne besetningen. Korpset nåværende dirigent er Helge Haukås, kjent bergensk musiker med bakgrunn fra “Divisjonsmusikken”, Bergen Filharmoniske Orkester og etterspurt dirigent av korps både fra Norge og Sverige.