#Musikk

Lørdag 30. september

Kl. 19:00

Legal 20-årsjubileum

30.09.23

Legal fyller 20 år og inviterer til festival! Helt siden 2003 har Legal vært en sammenhengende fest og dette skal markeres på en grandios måte. Festen flyttes til Kulturhuset og alle nye og gamle venner er selvsagt invitert. Dørene åpner kl 19 og festen starter med cocktailmat og taffelmusikk. Utover kvelden går flere band på scenen og etter midnatt kaster vi jakken og inntar klubbmodus! Vi gleder oss enormt til Legal-festival!! Billetter i salg nå!

Legal 27.9

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
30.09.2023 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Konsertstart: Vergeordning:
350,- Hovedsalen 19:00 Ja
  • Dato: 30.09.2023
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 350,-
  • Scene: Hovedsalen
  • Konsertstart: 19:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen, Legal presenterer:

Legal 20-årsjubileum

Artister slippes fortløpende, og disse er foreløpig bekreftet:

Fangst:
Med medlemmer fra allerede legendariske band som Hvitmalt gjerde, Death By Unga Bunga og Honningbarna, samt en jazzflyktning fra Manhattan, utstråler de destruktiv sjarm og bøtter med bergensk nonchalanse. Fangst leverer drivende lystig rock 'n' roll med ungdommelig råskap – sporadisk farlig og tidvis søt.
https://youtu.be/iv3xCF6hE0U

Kobe:
Vanligvis har vår kjære Kobe konsert på bardisken til Legal med Sushi x Kobe når det er jubileum. Denne gangen har han med seg sitt drømmeband og inntar storesalen på kulturhuset! Etter debut-EP i 2016 er Kristoffer Uthaug tilbake med det han selv omtaler som avantgarde salmer, og som mer enn en gang høres ut som et samarbeid mellom Arne Nordheim og Lars Vaular. Bekmørk, men samtidig hypnotisk tiltrekkende musikk.
Kristoffer Uthag, vokal / Jonas Hamre, sax / Carmen Boveda, cello / Gudmund Guren, trommer / Marty Brown, lyd.
https://youtu.be/8FixC2Seu84

DJ: Skatebård
Denne legenden trenger vel neppe noen nærmere presentasjon. Dere vet hva det går i!
Og for de som ikke vet:
https://www.youtube.com/watch?v=Xu6fwhS0QFA

FL3X
Apropos legender: FL3X er en av de største kultrapperne i byen vår. Han er blant annet kjent for undergrunnshit'en «Melkaren» og sitt legendariske gjestevers på Lars Vaulars «I min leilighet».
At mannen - som tilhører NMG-kollektivet - tar turen for å spille på festen vår er intet mindre enn episk!
https://www.youtube.com/watch?v=Uy198tXGI0c

Eira Søyseth
Det blir mer enn musikalske innslag og vi har vært så heldige å få Eira Søyseth til å skrive et bestillingsverk som fremføres på jubileet!
Eira er en poet og litteraturformidler som har vokst opp på Nordnes og jobbet på utallige barer og restauranter, ikke minst hengt mye på Legal. Hun ga i 2022 ut sin debutdiktsamling Fanget flekket nå til strålende kritiker.
Hva som kommer vet bare Eira selv, vi vet bare at vi gleder oss enormt til å høre dette!
https://www.vinduet.no/kritikk/mashallah-for-en-debut-farget-flekket-na-av-eira-soeyseth-anmeldt-av-sumaya-jirde-ali/

Vepsestikk:
Morgendagens stamgjester blir med på festen. Vepsestikk er et alternativt rockeband fra Bergen som eksperimenterer med ulike elementer fra punk, progrock og jazz, noe som resulterer i et spennende heksebrygg av melodiøs bass, stjerneklar vokal, groovy rytmer og improviserende trompeter. Musikken har blitt beskrevet som en type jazzpunk av det virkelig catchy slaget.
I 2022 vant kvartetten Eggstockfestivalen i Bergen, og har siden det blant annet spilt på Bergenfest, Havstrømfestivalen, Høydenfestivalen og Vill Vill Vest, sistnevnte til strålende anmeldelse i BT.
Det blir garantert energisk og kjempegøy!
https://youtu.be/Um_QBl89O1E

Dj Mish:
Dj Mish serverer et stort spekter av dansbare beats gjennom sjangre som som house, funk og techno. Det blir garantert fart på dansegulvet når kvelden går over i jubileumsklubb.

Simen K
Simen K er nok en DJ som vi har hentet opp fra baksiden av baren på Legal, og han stiller på festen med et mål for øyet: Å skru opp temperaturen til max på dansegulvet!