#Musikk

Lørdag 25. mars

Kl. 20:00

MOONPEDRO AND THE SINKING SHIP (supp: Separate Bed)

25.03.23

Moonpedro and the Sinking Ship har nylig sluppet det kritikerroste albumet Kin, og tar med seg nytt og gammelt materiale til Kulturhuset.

25 moonpedro 2

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
25.03.2023 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
275,- Lillesalen 19:30 20:00 Ja
  • Dato: 25.03.2023
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 275,-
  • Scene: Lillesalen
  • Innslipp: 19:30
  • Konsertstart: 20:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen, Stas Artist presenterer:

MOONPEDRO AND THE SINKING SHIP (supp: Separate Bed)

Siden utgivelsen av sitt forrige album Let´s Pig (2016), har Pedro Carmona-Alvarez lekent og uærbødig dekonstruert The Beatles White Album (2018), samt skrevet og utgitt 5 bøker; kritikerroste romaner, essaysamlinger og diktsamlinger. Han har også blitt nominert til store internasjonale priser som The International Dublin Literary Award (2017), og mottatt Norges største poesipris – Tristan Vindtorn-prisen – i 2022.

I tillegg har han, ifølge seg selv, skrevet og spilt inn «latterlig mange sanger som ligger strødd utover datamaskinen, uferdige, halvferdige, nesten ferdige».

Sangene på KIN ble spilt inn i forskjellige studioer i perioden 2015-2022. Carmona-Alvarez har selv produsert, mikset og spilt de fleste instrumentene selv, men har også hatt besøk av gode venner som har bidratt, blant andre folkemusiker og låtskriver Annlaug Børsheim, Einar Sogstad (Bjørn Tomren) og Kåre Opheim (Real Ones).

Sangene kretser rundt temaer som forandring, tid, hukommelse og hva ved den som forandrer seg og hva som vedvarer etter hvert som livene våre forandrer seg. De handler også om famille, relasjoner og kjærlighet. Den typen kjærlighet som ikke forandrer seg, men også den som gjør det.

Carmona-Alvarez sier: “Jeg vil ikke idealisere, jeg vet at pandemien var en fryktelig tung tid for veldig mange, men den ga meg - som artist – muligheten til å trekke meg tilbake og gjøre det jeg aller best liker å gjøre; lage sanger, spille dem inn, skrive, lese bøker. Jeg er veldig klar over hvor privilegert jeg er, og også hvor takknemlig jeg bør være for at jeg kan gjøre det jeg gjør i livet. Og så har alt mulig hopet seg opp da, i noen år, og etter at jeg fylte 50 i fjor, bestemte jeg meg for å begynne å slippe ting fra meg, gi dem ut, få dem til å finnes i verden, og ikke bare inni mitt eget hode. Jeg har alltid vært produktiv, glad i å jobbe mye og lage masse skit. Ikke så god til å ferdigstille ting, dog. Nå er tiden inne»

KIN er den første av en rekke utgivelser planlagt i 2023, i samarbeid med Apollon Records.