#Musikk

Fredag 15. oktober

Kl. 22:00

Ola Kvernbergs Steamdome

15.10.21

På «Steamdome II: The Hypogean» stiller Ola Kvernberg med en enda sterkere besetning enn sist, samme skamløse forhold til sjangermiks og et nyvunnet ønske om å gi deg en musikkterapeutisk konsertopplevelse utenom det vanlige. Nå er Kvernberg og hans septett klare for å blåse Kulturhuset over ende!

Ola Kvernberg bilde

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
15.10.2021 Kulturhuset i Bergen
Pris: Bergen jazzforum medlem: Scene: Konsertstart: Vergeordning:
390,- 290,- Hovedsalen 22:00 Ja
  • Dato: 15.10.2021
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 390,-
  • Bergen jazzforum medlem: 290,-
  • Scene: Hovedsalen
  • Konsertstart: 22:00
  • Vergeordning: Ja

Bergen Jazzforum, Ekko & Polar Artist presenterer:

Ola Kvernbergs Steamdome

Med The Hypogean unngår Kvernberg reiserestriksjonene ved å bore seg ned i jordoverflata. Noen ganger som et løpsk gravitasjonstog, andre ganger som en sterk stillegående maskin gjennom klangfulle bergrom. Destinasjon? Jordas glødende jernhjerte, og i de siste to åra også åsted for Kvernbergs private escape-room, blotta for spilleregler og med en ekstensiv tilnærming til hva rytme og harmonier kan gjøre med et klubbgulv.

Da Steamdome dundret gjennom lydmuren for tre år siden haglet lovordene fra presse og publikum. Utsolgte konserter, flere høythengende priser og en topp 10 plassering på lista over Norges mestselgende vinylplater senere, er altså oppfølgeren her. Der debutalbumets dogme var rendyrket, organisk, perkussiv musikk, stiller The Hypogean med synther, trommemaskiner, preparert piano, arper, pumpeorgel og vokal. Med en jazzmusikers utålmodige DNA og en filmkomponists teft for konsept og drama, er det nemlig aldri et alternativ for Ola Kvernberg å resirkulere seg selv.

På The Hypogean går musikerne ut av sine vante roller. Ola bytter gjerne bort fela med trommemaskin og synthbass, bassist Nikolai Hængsle plukker opp gitaren og Daniel Formo setter fyr på lydbildet med hjemmelagde støymaskiner.

Som en av Norges mest allsidige musikere og komponister var det møtet med klubbmusikken som skulle tenne gnisten Ola trengte for å starte toget Steamdome i 2017. Med flere av Norges mest toneangivende musikere ombord begynte ballen å rulle for alvor. Albumet utviklet seg raskt til bandet Steamdome, og et av de mest oppsiktsvekkende kommersielle gjennombruddene for en norsk jazzmusiker var et faktum. Steamdome består i dag av Ola Kvernberg, medprodusent og trommis/perkusjonist Erik Nylander (Monoswezi, Liarbird, Mechanical Fair), trommis Olaf Olsen (Bigbang, Needlepoint) perkusjonist Martin Windstad (Kurt Nilsen, Todd Terje) , bassist og gitarist Nikolai Hængsle (Band of Gold, Bigbang, Møster), Øyvind Blomstrøm (Orions Belte, Odd Nordstoga) og Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert.).

«Steamdome II: The Hypogean» er spilt inn av Dag Erik Johansen og Kai Andersen i legendariske Athletic Studio og mikset i Duper Studio av Jørgen Træen. Albumet er en undergrunnsreise med musikalske nikk til både Gustav Mahler, Fela Kuti, John Williams, Luke Vibert, Kraftwerk, Caetano Veloso, yMusic, Billie Eilish og Squarepusher.