#Musikk

Søndag 25. september

Kl. 20:00

PK & LEIJA (PK Keränen/22-Pistepirkko)

25.09.22

PK Keränen (f. 1964) er en av Finlands mest respekterte rockemusikere, kjent fra det finske bandet 22-Pistepirkko. Han er en selvlært gitarist, sanger, utøvende artist, komponist, tekstforfatter og arrangør. Hans første soloalbum, Serobi Songs, ble gitt ut tidlig i 2020. Sangen ‘’Let go’’ ble valgt som kjenningsmelodi for den dansk-norske TV-serien Mellom Oss (Between Us) som har blitt vist i flere europeiske land.

25 PK

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
25.09.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
300,- Lillesalen 19:00 20:00 Ja
  • Dato: 25.09.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 300,-
  • Scene: Lillesalen
  • Innslipp: 19:00
  • Konsertstart: 20:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen og Stageway presenterer:

PK & LEIJA (PK Keränen/22-Pistepirkko)

PK ønsket å bringe nye harmoniske og musikalske dimensjoner inn i livet sitt, og kunne ikke slutte å lure på hvordan kombinasjonen av edgy gitarlyder, stompbox-beats og et faktisk trekkspill ville høres ut. Ikke lenge etter ble han introdusert for Leija Lautamaja, en virtuos som spiller melodeoner og rørorgel.

Leija Lautamaja (f. 1990) er en internasjonalt utøvende artist, komponist og musiker. Ved å holde kontakten med sine kulturelle røtter i Vest-Finland, har Lautamaja bygget sin allsidige karriere som musiker på hennes lidenskaper for låtskriving, sosial folkedans og tradisjonelle låter.

PK Keränen og Leija Lautamaja har gått sammen om å starte et nytt musikalsk kapittel som duo. Keränen og Lautamaja kommer fra to ganske forskjellige sjangere, og møtes i hjertet av musikk, drevet av en intuitiv musikalsk forbindelse. Lyden til duoen varierer fra de myke og milde akustiske akkordene til kraftig fuzzy erupsjon og lar den ekstraordinære stemmen til PK Keränen skinne på sitt aller beste. Det er ingen overraskelse at PKs og Leijas fusjon har transportert lytterne inn i en verden med en jordnær og dyp musikalsk essens pirret opp av rocka, bluesy stemning:

«En fantastisk duo! Monsters of the groove! Leijas melodeon blander seg med PKs originale stemme, stemningsfulle ballader, dumme popspor, den tidløse og universelle melankolien til rock'n'roll-riff, og fremkaller minner fra den gode gamle lørdagskveldens låvedanser. Man finner ikke denne typen kombinasjoner ofte. Og så kule de ser ut på scenen!»
– Pasi Lampela, regissør og forfatter