#Musikk

Lørdag 19. november

Kl. 18:45

Sondre Lerche

19.11.22

Sondre Lerche runder av suksessåret med Norgesturné, og «immersive» konsertforestilling i Bergen. (Support: Selma French)

19 sondre

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
19.11.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
505,- Hele huset 18:00 18:45 Ja
  • Dato: 19.11.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 505,-
  • Scene: Hele huset
  • Innslipp: 18:00
  • Konsertstart: 18:45
  • Vergeordning: Ja

Bergen Live, Kulturhuset i Bergen og Standing Ovation Agency presenterer:

Sondre Lerche

Etter en hektisk sommer der Sondre har vært blant trekkplastrene på mange av landets største festivaler, legger Lerche og bandet i høst ut på en eksklusiv miniturné viet årets kritikerroste dobbeltalbum, «Avatars Of Love». Dette blir Lerches siste turne i hjemlandet på en lang stund.

«Avatars Of Love» kom ut i vår til ekstatiske anmeldelser fra både inn- og utland. NRK kalte albumet «Et av tidenes beste norske album», mens også VG, Dagsavisen og Bergens Tidende ga terningkast seks. Nettavisen og Klassekampen beskrev «Avatars Of Love» henholdsvis som «en milepæl i norsk pop-historie» og «Sondre Lerches mesterverk», mens Dagens Næringsliv konstaterte at «“Sondre Lerche er nå på høyde med de største». Også i utlandet har anmelderne latt seg begeistre. Tyske Redaktions Netzwerk Deutschland skrev nylig panegyrisk om «Avatars Of Love» under overskriften «Album Of The Year?», mens det engelske musikkmagasinet Uncut ga albumet 9/10 stjerner og sammenlignet Lerche med både Cole Porter, Paddy McAloon, Leonard Cohen og Antonio Carlos Jobim. Spanske Jenesaispop konstaterte at «de færreste artister som gir ut sitt tiende album er på høyden i sin karriere, rent bortsett fra Sondre Lerche».

Albumet var også gjenstand for en utstilling på Kulturhuset i Bergen, der kunstner Nikolai Torgersens albumkunst ble vist og auksjonert bort til rekordsummer, som kunstneren donerte til veldedighet. 19. november vender Lerche tilbake til Kulturhuset i Bergen for å avslutte Norgesturnéen med en helt spesiell forestilling titulert «Avatars Of Love In The Dead Of The Night». Dette blir en såkalt "immersive" konsertopplevelse som benytter seg av alle husets etasjer, der publikum kan bevege seg fritt rundt og oppleve musikken tettere på både artist, musikere og dansere, før det hele kulminerer på scenen.

Lerches konserter i sommer har mottatt mye skryt, med 10/10 fra TBA og terningkast 5 i BT etter konserten på Bergenfest. Musikknyheter ga Øya-konserten 9/10, mens Dagsavisen trillet en femmer der den eneste innsigelsen var at festivalkonserten opplevdes frustrerende kort med tanke på hvor mange fantastiske låter fra både «Avatars Of Love», og Lerches innholdsrike katalog det ikke var tid til å spille. I høst skal det ikke stå på tiden, og Lerche lover konserter som grundig dekker både årets store plate, og resten av karrierens mange høydepunkt i både Bodø, Oslo, Trondheim og Ålesund, i tillegg til Bergen.

Support: Selma French
Selma French har lenge vært synlig på norske konsertscener, da som vokalist og felespiller i Masåva og Morgonrode. I tillegg er hun å se som musiker i band som Frøkedal&Familien, Kristian Kristensen, Siv Jakobsen og som feature i The Switch. Nå presenterer hun sitt soloprosjekt med debutalbumet «Changes like the weather in the mountain» som allerede har fått 6 i Aftenposten og VG. Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med et nytt budskap pakket inn med wurlitzer, hardingfeler og noen high pitched koringer. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre.

Dørene åpner kl. 18:00
Konsertstart kl 18:45 - PRESIS!