#Musikk

Fredag 17. november

Kl. 21:00

TAAKE (support: Heimland)

17.11.23

TAAKE markerer med sitt åttende album «Et Hav av Avstand» 30 års eksistens. Platen sementerer ryktet til sin gåtefulle grunnlegger og frontmann Hoest, som en av de sjeldne artistene som klarer å holde liv i den gamle norske Black Metal ånden, i det som for lengst har blitt en mangefasettert og sprukket sjanger. Ikke bare lykkes han med å holde liv i den originale sjangeren, han klarer også å fornye den med introduksjonen av nye (og noen ganger overraskende) elementer i bandets musikk. Samtidig som han har sørget for at det aldri mister den iskalde og farlige kanten.

17 Taake

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
17.11.2023 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
350,- Hovedsalen 20:00 21:00 Ja
  • Dato: 17.11.2023
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 350,-
  • Scene: Hovedsalen
  • Innslipp: 20:00
  • Konsertstart: 21:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

TAAKE (support: Heimland)

Med en besetning bestående av dyktige og svært erfarne musikere, har TAAKE også blitt en kraft å regne med på konsertscenen. Hoests karismatiske persona og kraftfulle tilstedeværelse dominerer scenen, og hans fandenivoldske opptreden kombinert med en omfattende katalog, gjør at TAAKEs show ikke bare er unike, men også varierte. Uansett om de finner sted i en intim klubbsetting eller store festivalarenaer, har TAAKEs show gjennom årene høstet stor ros fra både fans og kritikere.
Etter over tre tiår og åtte høyt anerkjente album, hvorav noen blir sett på som Black Metal-klassikere, og hvorav ett mottok en nominasjon til Spellemannsprisen, er TAAKEs lyd fortsatt frisk og aktuell i dag. Det er kvaliteten på Hoests studioproduksjon, kombinert med bandets dynamiske liveshow, som har sørget for at legionene av gamle fans forblir trofaste, og at nye fans strømmer til bandet for å få en smakebit av TAAKEs helt eget merke av Helnorsk Svartmetall. Sannelig, Norsk Svartmetall er ikke død, ei vil den heller dø, mens tradisjonene og fremtiden holdes i hevd av trygge hender.

Heimland:
Norges HEIMLAND ble dannet i 2016, og er et band ut av tiden. HEIMLAND trekker linjer tilbake til fordums tid - nærmere bestemt gullalderen til norsk black metal, og spesielt dens mer hedenske varianter. Det være seg tidlig Enslaved, Windir, Helheim, Einherjer eller Kampfar, HEIMLAND opprettholder på samme måte en episk tilbøyelighet og hardt, men samtidig atmosfærisk lydbilde. Glem de siste tiårene med black metal: der finner du HEIMLAND, stolt og hedensk.

Innslipp 20:00
Heimland 21:00 - 21:40
Taake 22:10 - 23:30