#Drikke

Tirsdag 22. november

Kl. 18:00

Vinsmaking

22.11.22

Velkommen til en ny runde med vinsmaking på Kulturhuset! Olek Bondonio tappet sin første egne årgang i 2005 etter å ha jobbet for kjente vinhus i både Frankrike og Australia i flere år. Sommerstedet «La Berchialla» ved Tre Stelle i Barbaresco har tilhørt Bondonio-familen i over 150 år. Dette har blitt vingården til Olek, og her finner du noen av Barbarescos mest kjente vinmarker. Bondonio er selv tilstede på arrangementet og vil fortelle om vinene. NB! Arrangementet finner sted på Mezzanin 2, i 2. etg over restauranten!

IMG_4314

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
22.11.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Sal: Innslipp: Arrangementstart: Vergeordning:
595,- TBA 17:30 18:00 Ja
  • Dato: 22.11.2022
  • Sal: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 595,-
  • Scene: TBA
  • Innslipp: 17:30
  • Arrangementstart: 18:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

Vinsmaking

Olek har i dag ca. 4 hektar vinmark og produserer rundt 30.000 flasker i året. I kjelleren jobber han tradisjonelt og helt naturlig med spontan gjæring, ingen klaring og ufiltrerte viner.
Han lager sine Barbarescoer med lang skallkontakt, noe som gir strukturerte nebbioloer med meget godt lagringspotensiale.
I tillegg til nebbiolovinene produserer han også vin fra Dolcetto , Barbera og Pelaverga.
Når du ikke finner Olek i vinmarken befinner han seg mest sannsynlig på surfebrettet et sted langs kysten.