#Drikke

Onsdag 23. august

Kl. 18:00

Winemaker's dinner: Christian Tschida - UTSOLGT

23.08.23

I samarbeid med Vin John AS er vi utrolig stolte av å endelig kunne presentere vinsmaking fra geniet og legenden Christian Tschida! Billetten inkluderer fire retters smaksmeny og seks forskjellige viner. Vi sees på Loftet i 3. etg onsdag 23 august kl 18!

23 tchida 2

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
23.08.2023 Kulturhuset i Bergen
Pris: Sal: Arrangementstart: Vergeordning:
1495,- Loftet 18:00 Ja
  • Dato: 23.08.2023
  • Sal: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 1495,-
  • Scene: Loftet
  • Arrangementstart: 18:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen, Vin John AS presenterer:

Winemaker's dinner: Christian Tschida - UTSOLGT

Christian Tschida er fjerde generasjon i familien som lager vin. I 2007 overtok han etter faren og huset består i dag av ca. 14 ha. med planter dyrket biodynamisk. Domenet ligger i Burgenland øst for Neusiedler See, helt øst i Østerrike. Christians viner er utrolig elegante og komplekse. Nøkkelen til suksess her ligger i ekstremt høyt detaljarbeid i vingården, en skånsom pressing av druene, etterfulgt av modning på store brukte fat.
Illmitz, sørøst for Wien, øst for Neusiedlersee – druene vokser mellom 100-250 meter over havet. Vinregionen ligger i den pannoniske klimasonen og er preget av varme, tørre sommre og kalde vintre med lite snø. Innsjøen Neusiedlersee, som kun er ca. 1 meter dyp, er den største steppesjøen i Sentral-Europa. Den fungerer som en termostat på mikroklimaet, med avkjøling om dagen og den frigir noe varme om natten. Kalde netter fremmer utviklingen av kjølige fruktnoter og opprettholder den nødvendige syren som gir vinen karakter. Innsjøen har siden 2001 vært oppført på UNESCOS verdensarvliste