#Musikk

Lørdag 05. november

Kl. 21:00

Louien

05.11.22

Louien er igjen klar med vakker, ny musikk der hun går stadig mer indie, og toner ned folken. Fuzzete gitarer og et storslått lydbilde er i ferd med å erstatte de lavmælte visene fra tidligere. Det inspirerende samarbeidet med produsent og musikalsk sparringspartner Øyvind Røsrud bærer stadig nye frukter. Det nye albumet "Figure Me Out", ute på Jansen Records i september, er en spennende utvikling. Billetter til denne konserten gjelder også for konserten med Trøen/Arnesen Kvartett i Galleriet, som starter kl 19.

5 Louien 2

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
05.11.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
275,- Galleriet 20:30 21:00 Ja
  • Dato: 05.11.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 275,-
  • Scene: Galleriet
  • Innslipp: 20:30
  • Konsertstart: 21:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

Louien

NB! Billetter til denne konserten gjelder også for konserten med Trøen/Arnesen Kvartett i Galleriet, som starter kl 19. I samme billettlenke er det også mulig å kjøpe dagspass til hele kvelden, som inkluderer konsertene med Kobe, han gaiden, Louien og Trøen/Arnesen Kvartett.

Etter å ha presentert seg selv som artist med det mørke og folk-inspirerte debutalbumet «None of My Words» i 2019, var Louien tilbake med EP-en «No Tomorrow» i 2021. Her hadde Louien skrudd opp lyden og laget flere store refreng. Hun fortsetter i denne stilen på «Figure Me Out», som er søster-EPen til «No Tomorrow», og sammen blir disse to utgivelsene til hennes andre album – «Figure Me Out/No Tomorrow».

«Live Miranda Solberg is the woman behind Louien, and she’d dearly like to be the next folk artist from the Scandinavian country to gain wider prominence» - Beats Per Minute

Både kreativiteten og produktiviteten blomstrer virkelig for Live Miranda Solberg om dagen. I 2021 slapp hun som nevnt «No Tomorrow», tidligere i år slapp hun ny plate med bandet sitt, Silver Lining, og nå er hun altså klar med «Figure Me Out».

Denne gangen har Solberg hentet inspirasjon fra forskjellige forbilder, og artister som James Blake, Amason, Jeff Buckley og Erin Rae føles naturlig å nevne i første rekke. Albumet er preget av helt frie tøyler i studio, uten å måtte forholde seg til noen satte regler. Det blir stor variasjon mellom låtene, men den røde tråden ligger allikevel der gjennom det hele.

«The legacy of Carole King, Joni Michell or, more recently, Gillian Welch is there in these songs and, like these greats, Live’s voice is a North Star that shines through every song» - Joyzine om "No Tomorrow"

Låtene til «Figure Me Out» er skrevet i løpet av 2021, parallelt med at Live jobbet med plata i studio sammen med Øyvind Røsrud Gundersen. Tittellåten og første singel «No» er skrevet sammen med Preben Sælid Andersen fra Death By Unga Bunga og Hajk.

Selv sier Live dette om første singelen No: «Det er en liten protestlåt mot det å måtte være der for folk. Noen ganger har man bare lyst til å legge seg under dyna og være i fred. Det var først og fremst Øyvind som kicka på denne, mens jeg var litt mer usikker på om jeg var klar for å spille inn en såpass ‘rocka’ låt - men det ble veldig gøy til slutt»

EP-en «No Tomorrow» ligger allerede ute på strømmetjenestene, og «Figure Me Out» slippes digitalt 16. september, 2022. Da slippes også LP-en «No Tomorrow/Figure Me Out»