#Musikk

Lørdag 05. november

Kl. 19:00

TRØEN / ARNESEN KVARTETT

05.11.22

De siste årene har saksofonist Elisabeth Lid Trøen vært aktiv i en rekke prosjekter og band, blant andre Bergen Big Band, Klangen av Hoem og Bouncealarm. Hun har skrevet musikk for store og små ensembler, og jobbet navn som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates. Billetter til denne konserten gjelder også for konserten med Louien i Galleriet, som starter kl 21.

5 Troen 2

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
05.11.2022 Kulturhuset i Bergen
Pris: Medlem Bergen Jazzforum: Scene: Innslipp: Konsertstart: Vergeordning:
275,- 200,- Galleriet 18:00 19:00 Ja
  • Dato: 05.11.2022
  • Scene: Kulturhuset i Bergen
  • Pris: 275,-
  • Medlem Bergen Jazzforum: 200,-
  • Scene: Galleriet
  • Innslipp: 18:00
  • Konsertstart: 19:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen, Bergen Jazzforum presenterer:

TRØEN / ARNESEN KVARTETT

NB! Billetter til denne konserten gjelder også for konserten med Louien i Galleriet som starter kl 21. I samme billettlenke er det også mulig å kjøpe dagspass til hele kvelden, som inkluderer konsertene med Kobe, han gaiden, Louien og Trøen/Arnesen Kvartett.

"New Paintings of jazz" er Elisabeths første bestillingsverk og er komponert for hennes eget band, Trøen/Arnesen Kvartett, som er et tett samarbeid med nestor i norsk jazz, pianist Dag Arnesen. Kvartetten består ellers av bassist Ole Marius Sandberg og trommeslager Sigurd Steinkopf, og har eksistert siden 2017. 
Denne gangen er det derimot Trøen som får boltre seg i skriveprosessen, og resultatet er et knippe låter med røtter både i fortiden og fremtiden. Tittelen "New Paintings of Jazz" beskriver et ønske om å ta jazzen inn i vår samtid og fremtid, samtidig som de tar med seg og bevarer den gamle tradisjonen. Ensemblet maler nye bilder i lyset av de gamle, og åpner opp for å forske på ulike nye uttrykk.

«Kvartetten låter deilig umoderne der den beveger seg tilbake gjennom tiårene og gjør seg selv relevant for i dag. Den klassiske jazzen har evig gyldighet i gode hender.»
-Arild R. Andersen, Jazzinorge