#Kunst

Fredag 18. august

Kl. 18:00

Utstilling: Vil du bo med meg?

18.08.23 - 26.08.23

Kulturhuset inviterer til utstilling og vernissage med August Sandberg og Sebastian Jensen Mølsted.

Vil du bo4

Praktisk informasjon

Dato: Sted:
18.08.2023 - 26.08.2023 Kulturhuset i Bergen
Sal: Arrangementstart: Vergeordning:
Galleriet 18:00 Ja
  • Dato: 18.08.2023 - 26.08.2023
  • Sal: Kulturhuset i Bergen
  • Scene: Galleriet
  • Arrangementstart: 18:00
  • Vergeordning: Ja

Kulturhuset i Bergen presenterer:

Utstilling: Vil du bo med meg?

“Vil du bo med meg?” er en hyllest til øyeblikket da de to kunstnerne møtte hverandre for første gang; da August spurte Sebastian om de skulle bo sammen. Selv om dette spørsmålet ikke resulterte i en felles bopel, oppstod i stedet et nært vennskap der de to unge mennene ble uunnværlige for hverandre i sine hverdager. Begge kunstnerne vil presentere en blanding av gamle og nye verk. Utstillingen er en reise gjennom to forskjellige kunstneres praksis, og gir et innblikk i deres unike måte å forholde seg til maleriet som medium.
"Vil du bo med meg" er en invitasjon til å oppleve forskjellighetene i maleriet; det er i møtet mellom det nye og det gamle at vennskap oppstår og ærligheten i kunsten er renest. Utstillingen består av over 40 malerier, og kunstnerne håper å kunne invitere publikum inn i deres verden fylt med farger og energi.

Vernissagen finner sted på Galleriet i 3. etasje fredag 18. august kl. 18:00. Velkommen!

——————-

August Sandberg er 30 år gammel og skal i gang med sitt første år på master på Kunstakademiet i Bergen. Han er opprinnelig Oslo og har bodd i Bergen de siste seks årene.
“Sårbarheten rundt det å være menneske er noe som opptar meg i mine verk. Når jeg maler ser jeg etter noe ufullkomment, noe skakt.
Prosjekter springer gjerne ut av en sinnstilstand, og er på den måten dypt personlig. Tanker, følelser, minner og fragmenter av drømmer står sentralt i den kunstneriske prosessen, og er med på å forme uttrykket i maleriet. Jeg maler hurtig, nærmest utålmodig og med hele kroppen. Jeg jobber intuitivt og uten klare idéer, men likevel fullt fokusert. Det er som å få noe jeg på forhånd ikke vet hva er til å falle på plass”
-August

—————————

Sebastian Jensen Mølsted er 27 år og går til dagligt på Kunstaksemiet i Bergen hvor han skal til og begynde sidt sidste år på Masteren. Sebastian er fra Aarhus i Danmark og har boet i bergen i samenlagt snart 5 år.
“Der er en rød tråd i alle de malerier jeg har lavet. Hver gang jeg begynder på et nyt, tager jeg et element med fra det forrige. Det sker ufrivilligt, og jeg spotter det ofte først efter. Mine malerier flyder sammen, om jeg vil det eller ej. Det er ligesom med tanker.
Spændinger opstår konstant i mit arbejde. Mødet med de forskellige materialer og hvordan de påvirker hinanden. Overflader og strukturer der modarbejder hinanden eller arbejder sammen mod et fælles mål. Tilfældigheder fører til fejl, der fører til fantasi, der når hele vejen ind i kernen af processen og påvirker resultatet.
Udviklingen fra maleri til maleri er naturlig og sker over tid. Med tiden finder man frem til fremgangsmåder der fungerer, og fornøjelsen ved at arbejde vokser. I takt med at maleriet tager form, former der sig en ny idé i hovedet, og man glemmer pludselig hvor man var. Man prøver at gå et skridt tilbage, men går i virkeligheden to frem, og maleriet slutter ved begyndelsen”
-Sebastian