Design

Design Region Bergen, som er Vestlandets største nettverk for design og arkitektur, er en viktig partner og integrert del av Kulturhuset i Bergen, og her skal lokale, nasjonale, kjente og ukjente designtalenter løftes opp gjennom året. Siden oppstart er for eksempel stolene til Stine Aas og Lars Beller Fjetlands blitt brukt i husets kafé og restaurant, og i tiden som kommer ser vi frem til å få inn enda mer innhold og aktivitet for alle designinteresserte.
Den 22. november 2021 startet for eksempel Kulturhuset og Design Region Bergen opp konseptet “månedens designer” som stilles ut på utstillingsplassen i 2. etasje. Den rullerende utstillingen viser et spenn og en bredde innen designfeltet; alt fra møbler til grafisk design og illustrasjon - og kanskje til og med industridesign. På arrangementsiden var det først designfestival 22.-27. november, og deretter designjulemarked 3.-4. desember. I fremtiden planlegges flere aktiviteter og arrangementer. Gled deg!

Også historisk sett har bygget noen designtråder som går bakover. Flere av byens designere og kunstnere har trolig vært studenter her, da Kunst- og designhøgskolen i Bergen holdt til i samme hus frem til for noen år siden. Kanskje noen kjenner igjen de røde flisene i inngangspartiet fra den tiden? Interiørarkitekten som har jobbet med Kulturhuset er veldig glad for at disse flisene ble tatt vare på og er med bygget videre.
Byggets historie, og prosessen med å lage et kulturhus her, kan du lese mer om i kommende nyhetssaker på vår nettside.
Ønsker du å legge en aktivitet til Kulturhuset? Ta gjerne kontakt Design Region Bergen på kulturhuset@drb.no.

Følg også med på denne siden for kommende designarrangementer.

259595951_264779569001058_815369108765498705_n.jpg

Nyheter